Baskický cheesecake so spáleným povrchom je unikátny dezert plný protikladov. Na vrchu má krustu, ale vo vnútri je krémový, spálený vršok je horkastý, ale náplň zostáva sladká a spolu s matcha vytvára jedinečnú harmóniu chutí. Aj vďaka jednoduchej príprave ide o dnes veľmi populárny dezert.
Ingrediencie
- 225 g syra typu žervé (bez príchuti)
- 100 g krupicového cukru
- 2 väčšie vajcia
- 1 žĺtok
- 2 lyžičky kukuričného škrobu
- 1 lyžica Bio Matcha Tea Chef
- 30 g hladkej múky (4 lyžičky)
- 220 g smotany na šľahanie
- štipka soli
Forma guľatá, ideálne priemer 15 cm.
Postup
1. Rúru predhrejeme na 220 °C.
2. Chladené ingrediencie vyberieme dostatočne vopred z chladničky, aby mali izbovú teplotu.
3. Do misy dáme syr a cukor a poriadne premiešame.
4. Pridáme vajcia a znovu premiešame, vždy jedno po druhom. Až potom pridáme žĺtok.
5. Pridáme kukuričný škrob a Bio Matcha Tea Chef. Znovu poriadne premiešame, ideálne metličkou.
6. Do zmesi primiešame múku a smotanu. Znovu premiešame, pridáme štipku soli a ešte raz premiešame.
7. Cesto nalejeme do guľatej formy vyloženej papierom na pečenie a niekoľkokrát ňou poklepeme, aby sme odstránili bublinky z cesta.
8. Pečieme presne 30 minút.
9. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Tip!
- Ak by ste chceli mať vršok koláča o niečo svetlejší, stačí formu prikryť alobalom vo chvíli, keď sa vám koláč zdá dostatočne upečený.