Voňavé mini žemle s netradičnou farbou musíte určite vyskúšať! Tak nadýchané a vláčne, pritom bez lepku, mlieka a vajec.
Ingrediencie
- 450 g bezlepkovej múky
- 2 lyžice instantnej zemiakovej kaše
- 2 lyžice mletého ľanového semienka
- 2 cibule na kocky
- 5 strúčikov cesnaku na plátky
- 0,5 lyžičky mletej rasce
- 1 lyžička celej rasce na posypanie
- 1,5 kávové lyžičky soli
- 1,5 kávovej lyžičky cukru
- 2 kávové lyžičky sušeného droždia
- 430 ml vlažnej vody
- 4 g Bio Matcha Tea (lepšiu farbu zaistí Imperial)
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice octu
Postup
1. Sypké suroviny nasypeme do misy a premiešame.
2. Prilejeme tekuté ingrediencie a vymiesime cesto. Prepracujeme ho minimálne 5 minút.
3. Nenechávame kysnúť. Navlhčenými rukami ihneď formujeme väčšie guličky, ktoré vkladáme do formy na muffiny. Cesto vypĺňa asi 2/3 formičky.
4. Cesto kysne vo forme 45 minút. Potom ho potrieme vlažnou vodou, môžeme narezať kríž a posypeme rascou.
5. Pečieme pri 160 °C asi 20 minút (skúšame špajdľou).
6. Po upečení vyberieme z rúry, žemličky premiestnime na mriežku alebo drevenú doštičku, aby vychladli a nezaparili sa.