Dvojfarebný Matcha Cheesecake

       Ideálny recept na víkendové popoludnie.

Krásny a jednoduchý dvojfarebný cheesecake od našej fanúšičky Kataríny Janíkovej úžasne vyzerá a ešte lepšie chutí.

 

Ingrediencie

Korpus:

  • 140 g maslových sušienok
  • 50 g masla

 

Krém:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 4 PL cukru
  • 6 plátkov želatíny
  • 6 g Bio Matcha Tea Chef
  • 100 ml vody
  • citrónová šťava

 

 

Postup

  1. Sušienky najemno rozdrvíme a pridáme rozohriate maslo.
  2. Hmotu utlačíme do formy na pečenie s priemerom 20 cm.
  3. Pečieme na 180 °C 10 minút.
  4. Medzitým si pripravíme krém. Plátky želatíny namočíme, zbavíme vody a rozpustíme.
  5. Želatínu pridáme do zmesi tvarohu, jogurtu a cukru. Môžeme pridať trochu citrónovej šťavy.
  6. Vymiešame jemný krém a rozdelíme na dve časti.
  7. Vodu a matcha vložíme do šejkra a vyšejkujeme. Jednu tretinu matcha pridáme do polovice krému a zvyšné dve tretiny do druhej časti krému.
  8. Prešľaháme a postupne navrstvíme na upečený korpus.
  9. Necháme stuhnúť cez noc v chladničke.