Ideálny recept na víkendové popoludnie.
Krásny a jednoduchý dvojfarebný cheesecake od našej fanúšičky Kataríny Janíkovej úžasne vyzerá a ešte lepšie chutí.
Ingrediencie
Korpus:
- 140 g maslových sušienok
- 50 g masla
Krém:
- 500 g jemného tvarohu
- 200 g bieleho jogurtu
- 4 PL cukru
- 6 plátkov želatíny
- 6 g Bio Matcha Tea Chef
- 100 ml vody
- citrónová šťava
Postup
- Sušienky najemno rozdrvíme a pridáme rozohriate maslo.
- Hmotu utlačíme do formy na pečenie s priemerom 20 cm.
- Pečieme na 180 °C 10 minút.
- Medzitým si pripravíme krém. Plátky želatíny namočíme, zbavíme vody a rozpustíme.
- Želatínu pridáme do zmesi tvarohu, jogurtu a cukru. Môžeme pridať trochu citrónovej šťavy.
- Vymiešame jemný krém a rozdelíme na dve časti.
- Vodu a matcha vložíme do šejkra a vyšejkujeme. Jednu tretinu matcha pridáme do polovice krému a zvyšné dve tretiny do druhej časti krému.
- Prešľaháme a postupne navrstvíme na upečený korpus.
- Necháme stuhnúť cez noc v chladničke.