Horúca biela čokoláda s matcha

Japonský matcha navodzuje pocit pokoja a uvoľnenia, čokoláda zlepší náladu a puding s vanilkou zahrejú. Kombinácia týchto chutí je niečo, čo sa slovami nedá popísať. Lepšie bude, keď to vyskúšate sami.

 

Ingrediencie

  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 35 g bielej čokolády
  • 1 vrecko Bio Matcha Tea Harmony
  • 2 lyžičky vanilkového pudingu
  • 2 lyžičky vanilkového alebo krupicového cukru
  • šľahačka alebo niečo na ozdobenie

 

 

Postup

1. Z mlieka odoberieme asi 50 ml, pridáme doň matcha, puding, cukor a dobre rozmiešame.

2. Zvyšok mlieka privedieme do varu.

3. Vlejeme mliečnu zmes s matcha a za stáleho miešania varíme minútu až dve.

4. Nalejeme do hrnčeka a ozdobíme šľahačkou.

 

Tip!

Keď rozmixujete 250 gramov krupicového cukru s 1 vanilkovým luskom, získate domáci vanilkový cukor s pravou vanilkou. Použiť ho môžete na osladenie čokolády, na pečenie a do mnohých ďalších receptov😊