Tradičné kórejské mliečne ryžové tortičky (tteok) sme ozvláštnili matcha a výsledok rozhodne stojí za to. Vyskúšajte aj vy ďalší z ázijských receptov, ktorý obohatí váš repertoár a navyše si na ňom úžasne pochutnáte.
Ingrediencie
- 20 g lepkavej ryžovej múky (pozor – normálna ryžová múka dostatočne nelepí, je potrebná lepkavá alebo tiež sladká ryžová múka)
- 40 g zemiakového škrobu
- 3 lyžičky cukru
- štipka soli
- 200 ml mlieka
- 2 g Bio Matcha Tea Harmony
- vanilkový extrakt
Postup
1. Zmiešajte všetky ingrediencie v nepriľnavom hrnci alebo panvici a zahrievajte na miernom ohni.
2. Keď sa začne cesto lepiť, miešajte, kým sa nevytvorí celistvé lepkavé cesto (ako rýchlo sa utvorí cesto sa odvíja od teploty a môže to trvať aj 15 minút).
3. Lepkavé cesto presuňte na tanier, vytvorte pekný bochník a nechajte vychladnúť (môžete vložiť aj na 30 minút do chladničky).
4. Cesto nakrájajte na rovnomerné kocky, dotvarujte podľa nálady a môžete posypať cukrom, alebo napríklad matcha.
Tip!
- Pre tento recept sme zvolili základné cesto, ktoré si môžete doladiť presne podľa chuti. Do stredu tortičky môžete dať oriešky, sušené ovocie, semienka, alebo napríklad kúsok bielej čokolády. Rovnako tak môžete cesto zo všetkých strán obaliť v kokose, kakae alebo inom prášku – fantázii sa medze nekladú 🙂