Úžasný recept na tradičné vianočné pečivo obohatený o originálny japonský matcha. Skúste si tento rok urobiť Vianoce trochu inak. Ochutnajte lahodnú a osobitú chuť zeleného japonského čaju. Vďaka krásnej smaragdovej farbe vaše pečivo rozhodne nezapadne!
Ingrediencie
Na hniezda:
- 120g piškót (môžu byť aj bezlepkové)
- 4 g Bio Matcha Tea Chef
- cca 40g zmäknutého masla
- sladidlo
- kvapka rumu alebo rumovej arómy
Krém
- zmäknuté maslo
- sladidlo
- kvapka rumu alebo rumovej arómy
Postup
1. Piškóty rozomelieme na múku, pridáme Matcha Tea, sladidlo, rum a zmäknuté maslo. Vypracujeme pevné, nelepivé cesto.
2. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke cez noc.
3. Krém vytvoríme zmiešaním masla, sladidla a rumu, ktorý vyšľaháme metličkou.
4. Pomocou formičiek vytvoríme osie hniezda. Do každého urobíme jamku, ktorú vyplníme krémom.
5. Nakoniec priklopíme piškótou.
Poznámka: Ak sa cesto mrví, pridajte maslo. Pokiaľ je naopak veľmi lepivé, pridajte namleté piškóty alebo namleté mandle.