Skvelé výsledky
Každý nový čaj, ktorý privezieme z Japonska do nášho skladu, tradične testujeme. Vzorky posielame do nezávislého laboratória, kde ich testujeme na možnú prítomnosť kvasiniek, plesní, baktérií e. coli, ako aj na možnú prítomnosť ťažkých kovov alebo pesticídov. Tieto testy vykonávame nad rámec slovenských noriem a zákonov, pretože chceme mať istotu, že našim zákazníkom predávame prvotriedny a zdravotne bezpečný výrobok.
Podívajte sa sami
Ani tentokrát nemôžeme nášmu Matcha Tea čo vytknúť, pretože všetky testy dopadli na jednotku!
O výsledkoch testov sa môžete presvedčiť sami:
Prečo by ste sa mali o testovanie matcha zaujímať?
Japonsko i Európska Únia sa snaží minimalizovať obsah potencionálne škodlivých látok v potravinách prostredníctvom ekologického bio poľnohospodárstva a ekologického spracovania surovín. Niektoré iné krajiny sa týmito škodlivými látkami vôbec nezaoberajú. Preto sa môže stať, že napríklad práškový čaj z Číny, ktorý sa označuje ako matcha, bude obsahovať oveľa vyššie množstvo ťažkých kovov, pesticídov alebo plesní ako originálny organický čaj matcha z Japonska.
Pestovanie a spracovanie čaju matcha je technologicky a hlavne časovo náročné. Máme bohužiaľ skúsenosti, že pestovatelia mimo Japonska často používajú rôzne skratky, ktoré vedú k výrobe sivozeleného alebo hnedozeleného práškového čaju horkej chuti. Pravá matcha sa cca mesiac pred zberom zastieni špeciálnymi plachtami. Po obraní z čajovníku sa suší dlhým a starostlivým naparovaním, aby sa zastavil proces oxidácie. Na kamenných mlýnkoch sa melie len najvýživnejšia dužina listov obraná o stonky a žilky. Výsledná japonská matcha je preto krásne trávovo až smaragdovo zelená.
Preto venujte pozornosť zemi pÔvodu a požadujte testy aktuálnej šarže, i keď si vyberáte matcha od inej značky než "Matcha Tea".